Stempel laten maken op maat gemaakte stempels

  • Gratis verzending binnen NL bij online bestelling vanaf 50 euro
  • levertijd 2 werkdagen
  • Vanaf 10x10 cm korting via offerte
  • Stempelinkt erbij? Bestel hem hier!
€ 12,50

Of vraag een offerte aan

Een stempel laten maken van een logo of eigen ontwerp

Kwalitatieve stempels in elk gewenst formaat. Gemaakt vanuit een liefde voor ambachtelijke druktechnieken

Linda <p>Festival

Bestel een stempel met Karakter

De stempels van Karakter worden door mij met zorg gemaakt uit polymeerrubber. Hierdoor kan ik van vrijwel elke afbeelding een stempel maken. Hulp bij opmaak is gratis. Wanneer je een bestand instuurt wordt dit voor productie sowieso beoordeeld op haalbaarheid. Wanneer er twijfels zijn over de kwaliteit van het eindresultaat zal ik dit ten alle tijden met je bespreken en waar nodig aanpassen. 

De stempel

Je bestelt bij mij al een unieke stempel vanaf 12.90 euro. De stempel wordt standaard geleverd op een houten handvat. De stempelblokjes worden gemaakt uit gerecycled hout van de meubelmaker die in hetzelfde pand zit dan de studio van Karakter Prints. Elk blokje is daardoor uniek. De stempel is gemaakt van polymeerrubber. Polymeer gebruik ik ook voor mijn letterpress drukwerk en staat bekend om zijn scherpe details en prettige inktafgifte. Bij zorgvuldig gebruik kun je de stempel jaren blijven gebruiken.

Ik kan stempels maken in elk gewenst formaat, van 1x1 cm tot A4 formaat. De levertijd van een stempel bedraagt 2 werkdagen. Spoedbestellingen zijn op aanvraag ook mogelijk. Je kunt je stempel tot achter de komma nauwkeurig bestellen qua formaat. Gebruik een 'punt' om scheiding te maken in decimalen.

Stempel laten maken?

De meeste mensen gebruiken hun stempel voor papier. De stempels van Karakter worden gebruikt voor visitekaartjes, inpakpapier, labels en geboortekaartjes. Daarnaast zijn er eindeloze mogelijkheden op andere ondergronden. Zo maakte ik stempels voor houten meubels, papieren tasjes, stempels op betonblokjes en stempels voor textiel.

Ik vind het een uitdaging om met jou op zoek te gaan naar een bijzondere toepassing en denk daarom graag met je mee!
Ik mocht de afgelopen jaren enkele duizenden stempels maken. Enkele voorbeelden staan in mijn portfolio.
 
trouwstempel laten maken

Bestelproces stempel op maat

Het bestellen van een stempel op maat is simpel. Geef in het formulier de gewenste lengte en breedte in (dit kan tot achter de komma nauwkeurig, door het gebruik van een 'punt' teken) en upload vervolgens het ontwerp wat je wil laten omzetten. Nadat je dit in de winkelmand hebt geplaatst kun je afrekenen. Vergeet voor afrekenen niet om ook eens naar de diverse soorten en kleuren stempelkussens te kijken. 

 

Gebruik van stempel

Het gebruik van de stempel is eenvoudig. Hieronder enkele tips voor het beste resultaat.

  • Druk het inktkussen op de stempel ipv andersom. Zo kun je de inkt gelijkmatiger verdelen en voorkom je inkt op de randen van het polymeer, wat je weer zou kunnen zien met drukken.
  • Druk de stempel stevig, maar niet te hard op het te bedrukken oppervlakte. Leg er bij voorkeur een stapel papier of bv. een tijdschrift onder. Zorg dat je gelijkmatig drukt.
  • Druk na het stempelen de stempel ‘droog’ tot deze geen inkt meer afgeeft. Eventueel kun je een babydoekje gebruiken om de stempel te reinigen. Ben voorzichtig met water! Gebruik het liever niet. Water maakt het rubber week en een stempel gaat hierdoor kapot.Wanneer je de inkt op de stempel laat zitten heeft dit op de lange termijn hetzelfde effect als water. Dit blijft immers ook vochtig, wat de stempel week kan maken.
  • Bewaar de stempel bij voorkeur op een donkere plek. Zo blijf je er jaren plezier van houden.

 

Aanleverspecificaties

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden bij het bestellen van de stempel; Lijnen moeten een minimale puntgrote van 0.5 pt. hebben. Daarnaast is het aan te leveren bestand van groot belang voor het eindresultaat. Liefst ontvang ik vector bestanden met uitgelijnde lettertypes. Lever je een .jpg aan. Dan graag in een zo hoog mogelijke resolutie, liefst ook nog in zwart/wit. Bij .jpg bestanden kun je te maken hebben met ongewenste pixels, welke te zien zijn in het eindresultaat. Daarom maak ik van elk bestand sowieso een vector.

stempel maken eigen ontwerp