Welke stempelinkt heb ik nodig?

Er zijn tientallen inktsoorten te koop voor stempels. Bij Karakter kiezen we ervoor slechts een aantal soorten te verkopen. Dit vanwege de kwaliteit van deze inkten en de diversiteit aan toepassingsmogelijkheden.

Op zoek naar de juiste stempelkussens? Lees dan eens dit artikel;

Versafine stempelinkt

De inkt van Versafine is de absolute koploper qua verkoop bij Karakter. Dit is de inkt die ik standaard aanraad voor het gebruik op papier. Dit vanwege de mogelijkheid om gedetailleerd te stempelen en de prettige manier van verwerken. Deze inkt is naast papier ook te gebruiken op hout en beton. Hou er rekening mee dat hij wel enige tijd moet drogen. Wanneer je het hout bijvoorbeeld wilt lakken raad ik aan minimaal 24 uur te wachten. Test dan ook even op een stukje resthout of hij niet meer veegt.

Nadeel van de inkt is dat hij maar in een beperkt aantal (donkere) kleuren te verkrijgen is.

Productinfo: Tsukineko Versafine is speciaal ontwikkeld om gedetailleerd en haarscherp te kunnen stempelen. Versafine is een pigment inkt op oliebasis en droogt direct op een papieren ondergrond. Het is zuurvrij, niet giftig, geeft niet af en is sterk gepigmenteerd. De stempel is na gebruik eenvoudig te reinigen. Versafine gaat tot 5 keer langer mee dan normale stempelkussens. Formaat 7,5x4,7 cm

Versafine stempelkussens koop je hier

Versacolor stempelinkt

Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere kleur stempelinkt is Versacolor de aangewezen inkt. Deze stempelkussens zijn in een breed assortiment aan kleuren te verkrijgen. Er zijn grotere en kleine doosjes te koop.

Productinfo: Deze inkt zorgt voor een perfecte afdruk met diepe kleuren. VersaColor is een pigmentinkt op waterbasis en droogt langzaam. Geeft een veegvaste, scherpe en niet verkleurende afdruk. De inkt is waterbestendig, niet giftig en zuurvrij. Geschikt voor matte papiersoorten, polymeerklei en ongeglazuurd porselein. De droogtijd hangt af van het soort papier. De stempel is na gebruik eenvoudig te reinigen.

Versacolor stempelkussens koop je hier

Versacraft Stempelinkt

Wanneer je wilt stempelen op textiel, hout, leer of porselein zijn de Versacraft stempelkussens perfect voor jou. Bij textiel is het belangrijk om de inkt na gebruik te fixeren met een strijkbout.

Productinfo: VersaCraft is een traagdroogende inkt op waterbasis. Ideaal voor poreuze ondergronden als stof, leer, hout en porselein. Op stof kun je deze inkt permanent maken door hem te fixeren met de strijkbout (voor het fixeren de stof 1x wassen). VersaCraft is te verkrijgen in een mini (2,5 x 2,5 cm) en grote (5 x 8 cm) variant.

Versacraft stempelkussens koop je hier

Stazon Stempelinkt

Het Stazon stempelkussen is een echte allrounder. Prima te gebruiken op papier, maar vooral gemaakt voor het gebruik op gladde ondergronden. Plastic glas en metaal kun je hier prima mee bedrukken. Hou er wel rekening mee dat het stempelen van deze ondergronden wat oefening vraagt. Doordat deze glad zijn, kan de stempel wat wegglijden, waardoor er een geveegde afbeelding kan ontstaan. Deze stempelinkt is ook goed te gebruiken voor op handen.

Voor het schoonmaken van de stempel na het gebruik met Stazon is een apart schoonmaakmiddel te koop.

Productinfo; StazOn stempelinkt is geschikt voor alle ondergronden, zoals glossy papier, plastic, metaal, gelakte houtsoorten en zelfs glas. Ook geschikt voor gebruik op handen, omdat de inkt snel droogt en niet vlekt. Bijvoorbeeld voor gebruik in discotheken en bij festivals . Het formaat van het inktkussen is 7,5 x 4,5 cm. Omdat dit kussen boven uit het doosje steekt kunnen er ook grotere stempels mee beïnkt worden.

Stazon stempelkussens koop je hier

Delicata Stempelinkt

De Delicate stempelkussens zijn voorzien van een metallic inkt. Bij Karakter te koop in goud, zilver en koper. Deze inkten geven een glanzende 'shiny' uitstraling. Door het gebruik van deze inkt kun je een luxe of feestelijke uitstraling creëren met een simpele stempel.

Productinfo: De inkt is watervast. De inkt geeft het meeste glans wanneer hij eentijdje droogt. Met deze goud, zilver en koper inkten kun je ook prima donkere papiersoorten stempelen.

Delicata stempelkussens koop je hier