stempelworkshop kinderen bs de Kasteeltuin

  • donderdag 2 februari, 2017
  • Bart Heesen

stempelworkshopBij Basisschool de Kasteeltuin in Roermond gaan ze aan de slag met kwaliteiten. Hoe herken je deze? Kun je deze benoemen naar jezelf en anderen? en wat betekenen ze? Het kwaliteitenspel werd gebruikt, maar graag zouden ze hier verdieping in aanbrengen om het levendiger en tastbaarder te maken.

 

De afgelopen week was ik op de basisschool op een stempelworkshop te geven aan de kinderen van grostempels makenep 7. Samen met de lerares bedachten we een kwaliteitenpaspoort. Dit paspoort moet een dynamisch onderdeel van het komende leerjaar worden. Een paspoort waarin kinderen persoonlijke kwaliteiten en ervaringen kunnen zetten, maar ook een paspoort waarin andere kinderen kunnen werken om bijvoorbeeld iemand kwaliteiten toe te kennen. En wat is een paspoort zonder stempels?

stempel zelf makenAan de kinderen van groep 7 de pittige opdracht om van elke kwaliteit een stempel te bedenken. Een leuk konijntje of huisje is zo bedacht, maar hoe beeld je vriendelijk, behulpzaam of netjes uit? Owja! - Smileys mochten niet worden gebruikt!

stempelworkshopNa een creatieve work-out gingen we aan de slag. Het werken met gutsjes
was totaal nieuw voor de kids. Met vallen en opstaan werd geleerd op welke wijze het best gewerkt kan worden, welke dingen wel- of nietmoesten worden weggesneden en in welke mate details gebruikt kunnen worden. Uiteindelijk slaagde de kinderen er in bijzondere iconen te bedenken in deze workshop. Creativiteit waar volwassenen een puntje kunnen zuigen!

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints