Stempel voor verpakkingen

  • zondag 4 maart, 2018
  • Bart Heesen

stempel laten ontwerpen
Sommige opdrachten zijn heel vervelend. Zo ook deze voor Creme de la Creme. Om binding te krijgen met het ambachtelijke product van Liesbeth kreeg ik tot twee keer toe een heerlijke zak handgemaakte Caramels opgestuurd. Life sucks!
Liesbeth vroeg me een stempel te ontwerpen en maken voor de verpakkingen van haar caramels.

De basis van de verpakking waren kraft verpakkingszakken. Deze zakken bieden de perfecte achtergrond voor een stempel. De kleine imperfecties van de stempel zoals een inktvlekje of een stempel die net een beetje scheef gezet is versterken het handgemaakte gevoel.

Als basis werd een grote stempel gemaakt van Creme de la Creme. Ook voor de achtergrond werd 1 vaste stempel voor verpakkingenstempel gemaakt. In beide stempels werd ruimte gelaten voor het toevoegen van extra info. Elke smaak kreeg een eigen stempel en bijbehorende kleur en de extra ingrediƫnten konden op de achterkant in de vrije ruimte toegevoegd worden.

Naast deze zakken zijn ook andere verpakkingen prima geschikt om te stempelen. Denk bijvoorbeeld aan groentezakken, tassen, dozen en labels. Wanneer je wat oefent kun je in korte tijd veel producten gestempeld krijgen, waardoor dit esthetische meerwaarde ook een prima low-budget alternatief is voor duurdere verpakkingen. verpakking stempelVeel klanten geven daarnaast terug te kiezen voor een stempel omdat ze daardoor niet gebonden zijn aan immense voorraden, doordat verpakkingsmaterialen op maat vaak met duizenden tegelijk besteld moeten worden. Hierdoor is het ook interessant om regelmatig eens te switchen van ontwerp.

Bestel hier direct een op maat gemaakte stempel. Of neem contact op voor mee info.

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints