Stempel op maat

  • maandag 14 mei, 2018
  • Bart Heesen

Dat stempels heel divers ingezet kunnen worden bewijst de afgelopen maand maar weer eens. Zo maakte ik geboortestempels, visitekaartjes stempels, stempels voor op hout en tasjes en natuurlijk een heleboel stempels waarvan ik de uiteindelijke bestemming helemaal niet ken.

stempel geboortekaartje Geboortestempel

Geboortestempel

Een hardloper op dit moment is de stempel voor geboortekaartjes. Steeds meer toekomstige ouders laten zich inspireren door het authentieke en imperfecte karakter van stempels en maken zelf een ontwerp of laten bij mij een ontwerp op maat maken. Zelf vind ik dit ook erg gaaf om te doen, wat me heeft doen besluiten de '3,2,1...Go!' serie te maken. Een serie kaarten waarbij je zelf de uiteindelijke drukvorm kiest. Stempelen, letterpress of digitaal gedrukt. Zo zit er altijd voor iedere smaak en portemonnee een gaaf kaartje bij.

 

Bedrijfsstempel

stempel op hout houtstempel voor Hariie Rombouts

Ook kiezen nog steeds veel ondernem
ers voor een stempel. Zo maakte ik voor Harrie Rombouts een gave waardebon stempel. Deze stempel werd op hout gestempeld, waardoor hij helemaal aansluit bij de meubelmaker.

Daarnaast gebruiken veel ondernemers de stempels om bv hun papieren tasjes te drukken.

stempel visitekaartje visitekaartjesstempel

Een andere toepassing voor bedrijven is het gebruik van een stempel als visitekaartje. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het kaartje van Duurzaam Vlechtwerk. Deze stempel kan op diverse gerecyclede papieren gedrukt worden, waardoor deze mooi aansluit bij de filosofie van het bedrijf van Jeske.

Stempel laten maken?

Loop je zelf ook al een tijdje rond met een idee of zoek je een gave toepassing. Neem gerust vrijblijvend contact op om eens naar de mogelijkheden te kijken.

Wist je trouwens dat de meeste stempels ergens tussen de 20 en 35 euro kosten?

 

 

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints