Stempel laten ontwerpen

  • zaterdag 14 oktober, 2017
  • Bart Heesen

Regelmatig wordt me gevraagd of het mogelijk is een stempel te laten ontwerpen. Dit kan zeker en is zelfs een van mijn favoriete werkzaamheden. Dit omdat ik samen met je op zoek kan gaan naar een passend ontwerp. Een stempel leent zich vaak bijzonder goed voor allerlei leuke toepassingen. Van trouwkaart, tot geboortekaart en van houtstempel tot stempel voor betonblokjes.

Doordat ik al honderden stempels in mijn hand heb gehad weet ik waar rekening mee te houden en kunnen we samen tot toffe idee├źn komen.

stempel van foto of illustratie

Van sommige afbeeldingen is lastig een stempel te maken. Toch is er vrijwel geen afbeelding waarbij dit niet mogelijk is. Vaak betekend dit wel dat we het ontwerp moeten aanpassen. Hierbij komt de IpadPro bijzonder goed van pas.

Wanneer je een afbeelding hebt met meerdere kleuren, een afbeelding die vaag is en/of bijvoorbeeld een foto helpt het de afbeelding in te laden op mijn Ipad en daarna over te tekenen in ProCreate. Dit is een programma waarmee ik doormiddel van allerlei tekentools tot een mooie afbeelding en stempel kan komen.

Een voorbeeld van dit proces vind je in onderstaand filmpje:

 

Stempel laten ontwerpen

Ook als je zelf geen afbeelding of ontwerp hebt is het natuurlijk mogelijk een stempel te laten maken. In dat geval beginnen we gewoon vanuit een baco canvas. Wil je ook een stempel laten maken van jouw afbeelding, foto of ontwerp? Stuur me eens een mail en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints