Over mij

letterpress printing

Ik ben Bart Heesen (1984) en ben het gezicht achter Karakter Prints. Ik begon enkele jaren geleden met drukken nadat het geboortekaartje van onze zoon Faas werd gedrukt op een originele Heidelberg degel. Toen ik dit kaartje voor het eerst in mijn handen kreeg met zijn dikke, mooi papier en de heerlijk geurende inkt was ik verkocht.

Het sprak me aan dat zo'n authentiek product gemaakt kon worden met technieken en apparaten uit de tijd van mij opa en oma. Ik besloot dat ik hier meer over wilde weten.

Ik ging op zoek naar meer info over de techniek en kwam uit bij een man (dankje Fons!) die me wegwijs maakte in de basis van het ambachtelijke drukken. Via hem kon ik ook al vrij snel aan twee persen komen, waarmee de eerste bescheiden schreden richting een drukwerkplaats gezet werden. Inmiddels werk ik vanuit de drukwerkplaats naast ons huis en sta voor je klaar voor dat ene unieke geboortekaartje, poster of leuke stempel!

Eenmaal bezig met het maken van eigen drukvormen kwam ik op het idee om ook stempels te gaan maken. Ik had deze zelf al eens besteld voor het geboortekaartje en onze huwelijkskaart. Ook hierbij viel ik weer voor het authentieke karakter van de stempels. Elke keer dat je de stempel gebruikt is het resultaat weer net wat anders, doordat hij nooit perfect en 100% egaal gedrukt wordt.

Ik hoop je een stukje van mijn enthousiasme over te kunnen dragen en denk graag met je mee wanneer je op zoek bent naar een bijzonder product.

Naast Karakter besloot ik eind 2016 om Koester Kaarten op te richten. Met dezelfde techniek druk ik bij Koester rouwkaarten en printjes op papier waarin vergeet-me-niet-zaad is verwerkt. Na het afscheid nemen van een dierbare kun je deze kaartjes planten en groeien er een tijdje vergeet-me-nietjes.