Over letters die geen letters zijn

  • donderdag 13 april, 2017
  • Bart Heesen

stempelworkshopTwee oude kisten stonden deze donderdagmiddag op de tafel van het creatieve lokaal van Basisschool Mikado in Blerick. Kinderen uit regio Venlo schoven aan om ze te bekijken. Wat zou er in zitten?

Verf? Schatten? Geld? Nee het waren GEEN letters!

En toen werd het even verwarrend; 'maar het zijn toch...' "NEE, het zijn geen letters!'

ben joosten stijldruktemakersVoor PadXpress verzorgde ik deze middag een Druktemakers workshop tijdens de kunstwerkplaats. Doel van de middag was om oude houten letters (ok, het waren toch wel een beetje letters) een andere doel te laten dienen. Dit geïnspireerd op het werk van Ben Joosten.

Out of the comfort zone dus! Het was even wennen, maar toen de handen uit de mouwen gestoken mochten worden kreeg iedereen al snel toffe ideeën. Katten, huizen, herten en auto's....zie je wel dat het geen letters zijn!

Ow en benieuwd wie Ben Joosten is? Bekijk zeker eens dit portret;

 

Naar de Letter | Een portret van Ben Joosten from Vandervan on Vimeo.

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints