Letterpress visitekaartjes ECI

  • dinsdag 12 september, 2017
  • Bart Heesen

Koningslust, wie kent het niet! Geboortegrond van Karakter Prints en de helft van Studio Denk. Na elkaar jaren niet gezien te hebben kruisen zo nu en dan onze muzikale en creatieve wegen. Recent mocht ik de door hun ontworpen visitekaartjes van ECI Cultuurfabriek in Roermond drukken in letterpress.

Letterpress kaartjes Studio Denk

Iconisch

Maar liefst 6 verschillende visitekaartjes mochten er gedrukt worden. Elk kaartje met een eigen icoon passende bij de huisstijl van de ECI. De gele iconen leenden zich perfect voor een mooie letterpress indruk in het 700 grams letterpress papier.

MoetLetterpress visitekaartje Studio Denk

De achterkant werd gedrukt in zwart met een lichte moet. Een moet is de technische benaming van de indruk in het papier, waar letterpress om bekend staat en ontstaat wanneer er eigenlijk te veel druk tussen het papier en de drukvorm ontstaat. Technisch gezien dus eigenlijk een fout en een doorn in het oog voor veel klassiek geschoolde drukkers. Maar zeg nou zelf; Dit ziet er toch wel tof uit hé! Ik kan je vertellen dat het ook nog eens bijzonder fijn aanvoelt.

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints