Letterpress Geboortekaartje met kleur op snede

  • zondag 9 augustus, 2015
  • Bart Heesen

Letterpress geboortekaartje

Letterpress geboortekaartje Sepp

De afgelopen week mocht ik voor Vedran en Lotte dit bijzondere letterpress geboortekaartje maken voor hun zoon Sepp. Vader Vedran ontwierp het kaartje. Het ontwerp is eenvoudig, maar daardoor bijzonder krachtig en opvallend. Een ontwerp wat daarmee ook bijzonder goed past bij het ambachtelijke 'letterpress' drukken. Het kaartje heeft met een formaat van 10x20 cm een speelse vorm, welke het kaartje net wat extra karakter geeft.

Letterpress kaartje

Kleur op snede

Kleur op snede houdt in dat de randen van het papier een kleur krijgen. In dit geval dezelfde kleur als de gedrukte afbeelding en tekst.  Deze techniek geeft kaartjes een opvallende uitstraling en is daarom ook leuk voor bijvoorbeeld visitekaartjes.

Het papier

Vedran en Lotte kozen voor een dik 700 grams papier uit de Colorplan serie van GF Smith. Dit is een betaalbaar papiersoort wat in diverse kleuren, diktes en afwerkingen te verkrijgen is. Dit papier is ook verlijmd te bestellen, waardoor je bijvoorbeeld twee verschillende kleuren op elkaar kunt laten verlijmen om zo een andere voor- en achterkant te hebben. Wil je nog wat verder gaan, kun je 3 of meer soorten laten verlijmen om zo een bijzondere zijkant van het papier te creeëren.

Wil je ook graag een bijzonder kaartje? Of weten welke mogelijkheden er zijn qua papier? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints