Letterpress Geboortekaartje Lola

  • zaterdag 28 november, 2015
  • Bart Heesen

Op het moment van schrijven ligt de hele familie te rusten. Een dikke twee weken geleden werd onze lieve dochter Lola geboren. Uiteraard ontwierp en drukte ik haar geboortekaartje zelf!

letterpress geboortekaartjeWaar ik voornamelijk op wit en bruin papier druk ging ik voor dit kaartje op zoek naar een alternatief. Dit vond ik in Peregrina Majestic Petal van GF Smith. Dit is een roze papier, met een subtiele parelmoer-achtige schijn. Het papier is relatief dun; daarom liet ik dit verlijmen met een grijs papier voor de achterkant, zodat het kaartje de gewenste dikte kreeg. Nu kan hij mooi blijven staan!

roze geboortekaartjeWe wilden graag een mierzoet kaartje zonder dat dit tuttig zou worden. Daarom hielden we het ontwerp heel basic. De naam en de zijkanten van het papier werden fluor roze. De gegevens en enkele hartjes werden met zilver gedrukt. Een kleur die bij letterpress redelijk grijs uitvalt, maar toch een subtiele schijn behoudt.

Om na de geboorte niet de hele dag in de drukkerij te hoeven staan drukte ik de naam al eerder. Natuurlijk opletten dat niemand spontaan binnen zou komen lopen, maar missie geslaagd! Na de geboorte werden de gegevens en hartjes in zilver erbij gedrukt. De bedrukking werd stevig in het papier gedrukt, zodat er een mooi reliëf in kwam.

Ook een roze kaartje? Ik heb nog voldoende papier en ideeën over! Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Karakter Prints.

 

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints