Letterpress geboortekaartje Fender

  • zondag 25 oktober, 2015
  • Bart Heesen

Het maken van het letterpress geboortekaartje voor Fender werd een hele uitdaging. Door een gebroken vinger, werd het voor mij drukken met een handicap. Gelukkig sprong ontwerpen van het kaartje, Frank Jacobs van Oogvoer bij voor hand en spandiensten en kregen Stef en Saskia tijdig hun kaartje.

Letterpress Geboortekaartje Letterpress en...

In het kaartje combineerde we verschillende technieken. Het kaartje werd in letterpress gedrukt, waarbij de naam een subtiele preeg kreeg (de naam komt hierdoor iets naar voren). Vervolgens werd het kaartje verpakt in een sleeve. Ook deze maakte we zelf en werd voorzien van een stempel met een Limburgse tekst.

Een groot gedeelte van de tekst kwam in de rookwolk van de Zundapp. De fijne details van het ontwerp bleven behouden.

Papier

Letterpress GeboortekaartjeWe gebruikte dik Colorplan 700 grams papier in een kraft achtige tint voor het kaartje in letterpress. De bestempelde sleeve werd gemaakt van GFSmith's Zen 300 grams papier.

 

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints