stempel laten maken, welk bestandsformaat

Je kunt bij Karakter Prints van bijna elk ontwerp en bestandsformaat een stempel laten maken. Ons materiaalgebruik stelt ons in staat om gedetailleerde stempels te maken. Het is daarbij wel van belang een goed werkbaar bestand te ontvangen. Hieronder lees je hoe we het beste resultaat kunnen bereiken voor jou stempel.

Welk bestand moet ik aanleveren voor een stempel op maat?

Liefst ontvangen we een vector bestand, met letteromtrekken. Dit zijn .Eps of .Ai bestanden. Deze bestanden worden doorgaans door ontwerpers gebruikt. Bedrijven met een eigen huisstijl zullen meestal een dergelijk bestand hebben of kunnen opvragen. Zegt dit je niets? Geen enkel probleem!

De letteromtrekken vragen we omdat we niet over alle bestaande lettertypes beschikken. Deze worden dan niet altijd herkent.

Ook van andere bestanden kunnen wij stempels maken. Het helpt om dan een bestand aan te leveren in een hoge resolutie. Liefst in zwart-wit. Bij een te lage resolutie zie je ongewenste pixels. Deze

stempel bestellen bestand in een hoge resolutie

bestand stempel bestellen bestand in een te lage resolutie

 

 

 

 

 

 

 

Stempel met meer kleuren

Helaas is het bij ons niet mogelijk om een stempel met verschillende kleuren ineen te maken. Wel kunnen we je meerkleuren ontwerp omzetten naar een ontwerp wat geschikt is voor een stempel in 1 kleur. Wanneer je een kleurverloop (bijvoorbeeld van donker naar licht) in je ontwerp hebt kunnen we dit niet terug laten komen in de stempel. We zullen het bestand dan aan moeten passen

Stempel laten maken van een foto?

Het is mogelijk om een foto om te zetten naar een stempel. Omdat we enkel gebruik kunnen maken van 1 kleur moeten we een zwart-wit ontwerp gaan maken. Het helpt dan als we een foto in hoge resolutie krijgen, met een duidelijk contrast.

Ik twijfel

Niet doen! Stuur ons een mailtje en we kijken vrijblijvend met je mee.