Gepersonaliseerde stempel laten maken

  • zaterdag 9 maart, 2019
  • Bart Heesen

Laat een stempel maken van je bedrijfslogo, website, naam of blog en ontdek welke mogelijkheden er zijn. Wedden dat je hem op dingen gaat stempelen waar je nu nog geen weet van hebt!

gepersonaliseerde stempel laten maken een logstempel op maat gemaakt

Stempel laten maken

Je kunt je eigen ontwerp uploaden via mijn website,. Wanneer ik de bestelling binnen heb maak ik het bestand klaar om deze om te zetten naar een stempel. Mochten er aanpassingen nodig zijn neem ik zo snel mogelijk contact op. Sowieso binnen 1 werkdag.

Wanneer je zelf geen ontwerp hebt kun je kiezen uit een van de ontwerpen in de standaardcollectie. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk een ontwerp te laten maken. Wanneer dit een basic ontwerp is kost dit 10-15 euro.

Verschillende soorten stempels

Je kunt bij mij verschillende soorten stempels laten maken. De stempels die ik sinds jaar en dag maak zijn de polymeerstempels. Deze stempels worden gemaakt uit een kunstof en zijn de goedkoopste stempels in mijn assortiment. Dit kunststof wordt belicht waarbij jou ontwerp in de plaat belicht wordt. Hiermee ontstaan haarscherpe details. Na belichten worden de onbelichte delen uitgewassen en is jouw stempel zo goed als klaar. Deze stempels worden voorzien van een handvat gemaakt uit resthout. Dit hout haal ik uit het meubel atelier wat in het pand is gevestigd waar ik werk.

stempel tassen laten maken Stempel papieren tasjes zelf

Naast deze polymeerstempel is het ook mogelijk een rubberstempel te maken. Deze stempels worden gegraveerd in een lasermachine. Ook deze heeft een hoog detailniveau, gelijkwaardig aan de polymeerstempel. Deze stempel is kostbaarder. Als onderdeel van een totaalproduct wordt deze rubberstempel op een houten houder met handvat gemonteerd.

Tenslotte zijn er de zelfdenkende stempels. Deze stempels zijn voorzien van een ingebouwd inktkussen. Deppen in inkt is hiermee overbodig. Deze kussens worden vooral als kantoorstempels gebruikt.

Op mijn site zul je nu nog enkel de polymeerstempels vinden. Dit komt, doordat ik over een aantal maanden een nieuwe website krijg.

Qua kwaliteit verschillen de stempels niet van elkaar.

stempel op huid Gepersonaliseerde stempels voor de huid, de keuze voor de juiste inkt is hierbij belangrijk.

Mogelijkheden gepersonaliseerde stempel

Karakter Prints heeft zich gespecialiseerd in de creatieve toepassingen van stempels. Zo zijn er complete pakketjes leverbaar met een geboortestempel om zelf je geboortekaartje te drukken, is er een uitgebreide collectie aan trouwstempels en adresstempels , die gratis op maat worden gepersonaliseerd en kan ik je adviseren hoe je een stempel creatief kan gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn stempels voor op hout, stempelen op textiel en zelfs stempels voor beton, de huid of glas. Dit naast de gangbare mogelijkheden als stempels voor tassen, stempels voor visitekaartjes en naamstempels.

kleuren stempelinkt mengen Bij dit geboortekaartje werden twee stempels en twee kleuren Versacolor stempelinkt gebruikt.

Gekleurde stempels

Een stempel (uitgezonderd de zelfdenkende stempels) kan gebruikt worden met diverse kleuren inktkussens. Wanneer je de stempel na het stempelen goed dept tot hij niet meer afgeeft of poetst met een oliedoekje (billendoekje) kun je de stempel weer gebruiken met een nieuwe kleur. Karakter prints heeft een ruim assortiment aan inktkleuren. Elke soort inkt is leverbaar in verschillende kleuren. Het grootste assortiment aan kleuren vind je bij de stempelkussens van Versacolor.

Het is ook gaaf om 2 stempels en twee kleuren te combineren. Dit kan door ze naast elkaar te drukken, maar bijvoorbeeld ook door ze over elkaar heen te drukken. Door de overlappende kleuren ontstaat er dan zelfs een 3e kleur. Gaaf toch!

 

 

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints