Geboortestempel

  • zaterdag 3 oktober, 2015
  • Bart Heesen

Een geboortestempel is een van de stempels die ik de afgelopen tijd vaak maak. Regelmatig wordt ik door aanstaande ouders benaderd voor een stempel. Vaak wordt ik hierbij verrast door de creatieve toepassingen die bedacht worden. Soms is de stempel onderdeel van het geboortekaartje; Bijvoorbeeld als alternatief op een sluitzegel of voor een stempel op een label aan het kaartje. Soms is de geboortestempel de basis van het kaartje.

geboortestempel-2Lotte

Een van de eerste stempels die ik maakte was voor het geboortekaartje van Lotte. Haar ouders waren op zoek naar een leuk alternatief geboortekaartjes en bedachten het idee van twee bestempelde labels. Op het ene label kwam haar naam en op het andere label de tekst. Een stoer kaartje, wat doormiddel van het gebruik van de roze washi tabe toch een lief karakter kreeg.

TygoStempel op hout

Tygo's vader Jasper werkt bij het creatieve team van de Efteling. Bijna vanzelfsprekend dan ook dat hij een uniek kaartje bedacht. Hij bedacht een houten geboortekaartje te versturen. Een stempel bleek de ideale oplossing om dit hout te bedrukken. Enkele weken voor de geboorte van Tygo maakte we de stempel voor de voorkant. Jasper en zijn partner konden toen al beginnen met het bedrukken van de voorkant. Hierdoor konden de kaartjes uiteindelijk sneller verstuurd worden. Op de dag van geboorte maakte ik de stempel met alle gegevens. Een stoer en uniek resultaat!

naamstempelCadeau

Een geboortestempel kan ook een leuk cadeau zijn voor ouders en pasgeboren kind. Geef het kindje zijn eerste naamstempel of laat een stempel maken van een detail uit het geboortekaartje. Als je creatief bent, kun je natuurlijk ook zelf iets ontwerpen.

De collega's van de moeder van Midas en Sef ontwierpen deze leuke stempel als kraamcadeau bij de geboorte van Midas.

Doopsuiker

Waar wij beschuit met muisjes hebben, hebben de Belgen doopsuiker. Een label met de naamstempel van de pasgeboren kleine is dan een leuke manier om het zakje doopsuiker een persoonlijk tintje te geven. De afgelopen maanden zijn er al verschillende doopsuiker stempels de landsgrenzen over gegaan.

Low Budget

Zoals je ziet is er dus een heleboel mogelijk met een stempel rond de geboorte van je zoon/dochter of het kleintje van vrienden, collega's en familie. Uit ervaring weet ik dat het geen enkele moeite kost om veel geld uit te geven aan kindjes. Overal vind je te gekke spullen, van knuffels tot boekjes en van kleding tot aankleding van het kamertje. Extra leuk dus dat een geboortestempel helemaal niet duur hoeft te zijn! Je hebt er al een vanaf 17,50 en voor 2,50 meer koop je er al een leuk potje inkt bij.

Goeie rede om aan kinderen te beginnen! Toch?

 

 

 

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints