geboortekaartje op gerecycled papier

  • woensdag 20 januari, 2016
  • Bart Heesen

Een simpel ontwerp in één kleur op wit papier en dan toch zo bijzonder! De authentieke stijl van letterpress zorgt als snel voor een kaartje dat inrukt maakt. Wanneer dat kaartje dan ook nog eens gedrukt wordt op een uniek papier, weet je zeker dat je iets speciaals hebt.

Moinho LetterpressVoor Pien mocht ik onlangs een kaartje drukken wat door haar eigen vader ontworpen werd. Even daarvoor maakte ik kennis met een nieuw papiersoort uit Portugal en Pien's ouder waren hier net zo enthousiast over dan ik. Katoenpapier is bij uitstek HET papier voor letterpress. Het papier oogt authentiek, voelt heerlijk zacht en geeft een scherpe indruk. Extra bijzonder aan het Portugese papier is de eerlijke manier waarop dit gemaakt wordt. Moinho (de fabrikant) maakt gebruik van 100% gerecyclede materialen. Daarnaast werken er in de fabriek mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die allen een aandeel in het bedrijf hebben en daarmee delen in de winst.

Het papier wat we voor dit kaartje gebruikte is gemaakt van hergebruikt textiel. Naast in wit is dit in legio andere kleuren te krijgen. Zo is er ook blauw papier gemaakt uit oude jeans. Ook papier met wijnbladen en andere natuurproducten zijn te bestellen.

Interesse? Contact me voor mogelijkheden.

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints