Freaks out of Control

  • woensdag 26 juli, 2017
  • Bart Heesen

collagekunstEen traditionele drukker zich rot zou schrikken. Alle regeltje van het ambachtelijke drukken werden vandaag al dan niet bewust en soms zelfs noodzakelijk genegeerd in het experiment wat ik aanging met collagekunstenaar Rob Benders.

Meer dan eens kruiste onze wegen in het basisonderwijs waar we afzonderlijk van elkaar workshops aan kids zaten (in ons geval meestal stonden) te geven. In de gesprekken die volgde wisten we dat een samenwerking ons minimaal nieuwe inspiratie zou moeten geven. Vandaag kwam het er dan eindelijk van.

letterpress artRob kwam met een koffertje collages naar m'n werkplaats. We omringde ons met lades en doosjes letters en lieten gebeuren wat al dan niet zou gebeuren. We bedrukte het papier, tape en vinyl uit zijn collages. Soms op een redelijk vlak medium, soms op een ongelijke ondergrond. De effecten die ontstonden zijn niet reproduceerbaar en zelfs slecht in beperkte mate controleerbaar. Nieuwe therapeutische workshop voor controlfreaks? Geen idee! Dat we er meer mee gaan doen weten we in ieder geval zeker!

More to come! of zoals Rob zijn blog afsloot; Binnenkort in een theater bij U in de buurt!

mixed arts letterpress workshop

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints