Fluor kleuren in Letterpress

  • maandag 29 mei, 2017
  • Bart Heesen

De kracht van letterpress zit hem vaak in de eenvoud. Een subtiele afbeelding op een mooi papier kan een bijzonder kaartje opleveren. Ook kleur is hierin heel belangrijk. Het gebruik van Fluor kleuren in Letterpress kan daarbij ook voor bijzondere resultaten zorgen.

fluor oranjeVan Son

Bij Karakter worden de inkten van Van Son gebruikt. Deze inktfabrikant uit Hilversum is wereldwijd een van de koplopers op het gebied van inkt voor letterpress. Ook de Fluor kleuren die we gebruiken komen van deze fabrikant.

Shine Bright Like a Diamond

Letterpress komt het mooiste tot zijn recht op matte papieren. Deze papieren geven een kaartje een luxe en authentieke uitstraling. Nadeel is dat kleuren mat uitslaan. Bij de standaard inkten is dit geen enkel probleem en is dit juist mooi, maar bij fluor kleuren is dit iets om rekening mee te houden. We weten inmiddels wanneer het gebruik van fluor inkt van meerwaarde kan zijn en kunnen je een passend advies geven wanneer je op zoek bent naar het gebruik van fluor kleuren in letterpress.

Fluor roze letterpress kaartjeFluor kleur op snede

Naast het gebruik van deze fluor kleuren tijdens het drukken is het ook erg mooi om deze inkten te gebruiken bij het maken van een kleur op snede. Bij het maken van een kleur op snede verf je de zijkanten van het kaartje. De fluor inkt zorgt ervoor dat je kaartje een ware blikvanger wordt. Ook als hij verstopt ligt onder een stapeltje andere kaartjes.

Heb je een leuk idee over het toepassen van Fluor Kleuren in je ontwerp? Wil je een geboortekaartje met een stralende kleur? of wil je een opvallend letterpress visitekaartje? Neem eens contact op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken. Wedden dat we iets tofs kunnen bedenken?

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints