Druktemakers op Egopop

  • dinsdag 31 mei, 2016
  • Bart Heesen

DruktemakersKarakter Prints op een festival! Jazeker! Wat me als muzikant niet lukte, lukt nu dan alsnog als drukker. Zoals jullie wellicht weten is Karakter Prints sinds kort uitgebreid met een speciale kinderafdeling. Onder de naam Druktemakers geef ik workshops en ben ik in te huren voor educatieve activiteiten en evenementen rond boekdruk en creativiteit. En zo stond ik afgelopen weekend dus met Druktemakers op Egopop. En man wat was het leuk! Het weer zat mee, de kinderen waren enthousiast en de eindresultaten waren super!

Kinder workshops

We kregen een uitgebreide hoek op het terrein van de Dotje's letterpress workshopDansfabriek, welke we in de dagen voor het festival inrichtte met Eddy Brummans van Just Blocks. Onze Area bestond uit drie delen.Voorop stond het drukken van een gezamelijke festivalposter. Hiervoor namen we o.a. 60 meter papier, verschillende drukpersen en houten boekdrukletters mee. Daarnaast was er een tattoo booth waar kids (en opa's) tijdelijke tattoo stempels konden laten zetten. (Althans tot op zekere hoogte, want nadat armen en benen volledig bedekt waren besloten we toch echt dat buiken niet zo'n goed idee zouden zijn (sorry dames!).

egopopIn de Rock 'n Roll Highschool werd een fotobooth ingericht waar kids hun eigen Rock 'n Roll moves op de foto konden laten zetten. Uiteraard met luchtgitaren!

De hele festivalmiddag en -avond bleven enthousiaste kinderen en ouders hun weg richting ons terrein vinden. De muur die we met de resultaten beplakten werd daardoor steeds verder gevuld. Rond de klok van acht werden de laatste prints gemaakt en onder de nodige 'ooohs' en 'jammers' pakte we onze spullen in omfotobooth druktemakers daarna zelf nog even te genieten van het festival.

Ook een workshop boeken?

Druktemakers is te boeken voor grote evenementen, maar ook voor kinderfeestjes en activiteiten op scholen. Denk hierbij aan stempels maken, drukken en posters maken. Er zijn vele mogelijkheden. Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Fotocredits; Maartje v Berkel en Druktemakers

 

druktemakers workshops

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints