Dozen stempelen

  • zondag 2 september, 2018
  • Bart Heesen

Dozen stempelen is waarschijnlijk de goedkoopste vorm van het bedrukken van maatwerk verpakkingen. Waar je bij dozenfirma's al snel vanaf 10.000 en meer dozen moet bestellen, kan een stempel al renderen bij een beperkte oplage.

Daarom waarschijnlijk ook dat er door mij steeds meer stempels voor dozen worden gemaakt. 

goedkoop dozen bedrukkenGepersonaliseerde dozen

Onlangs mocht ik meedenken met het project van de mannen van Snoepdoos. Een Belgisch concept waarbij snoepgoed per post verstuurd wordt. De dozen werden voor hen op maat gemaakt, maar drukkosten zouden veel te hoog komen liggen. Daarom werd een alternatief gevonden in het stempelen van dozen. Elke doos die door de jongens verzonden wordt, wordt voorzien van 4 maatwerk stempels. Hiermee krijgen de saaie kartonnen dozen een uitstraling die past bij hun branding.

Logo op doos

Een logo op een doos drukken gaat eenvoudig met een maatwerk stempel. Een stempel is door mij in elk gewenst formaat te maken, van 1x1 tot 21x28 cm. Naast de verschillende formaten kun je ook kiezen uit enkele tientallen kleuren stempelinkt in grote en kleine doosjes.

goedkoop dozen drukkenZelf dozen stempelen

Wanneer je ook je eigen dozen wilt stempelen is het van belang met een aantal zaken rekening te houden.

  • Dozen stempelen gaat het beste op stevig karton. Dozen waar een voelbare ribbel in zit zullen een minder mooie afdruk geven. De verdiepte delen in de ribbel zullen geen zichtbare afdruk krijgen.
  • Er zijn kleine en grote dozen inkt te koop. Wanneer je dozen gaat drukken in kleine oplage is vanuit kostenoverweging raadzaam om voor de kleine doosjes te gaan. Hiermee kun je ook prima grote stempels voorzien van inkt.
  • Een gestempelde doos zal altijd een beetje scheef gedrukt kunnen worden. Is het voor jou belang dat het super strak is? Maak dan een mal zoals ook de jongens van snoepdoos doen!

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints