Boekdruk vs Collagekunst

  • maandag 26 maart, 2018
  • Bart Heesen

Wat gebeurd er wanneer je een aantal ambachtelijk drukkers en collegekunstenaars bij elkaar in een studio stopt? Afgelopen week namen we de proef op de som.

De toon werd bij aanvang meteen gezet. Onderlinge herkenning maakte dat we het eerste uur bestede aan oeverloos gezever over onze gedeelde passie. Analoog beeld, het combineren van technieken en onze passie voor het vak.

Gastheer was JW van Mizdruk. Samen met Paper.hack, NubeProjectsStudio Zeedauw en Regentag gingen we op twee proefpersen en een tafel (en vloer) vol collages aan de slag.

Over collages werden letters gedrukt, letters werden uitgeknipt en 'mislukte' prints en proefdrukken kregen een 2e leven.

De uren die volgden vlogen voorbij. Lang niet iedereen kenden elkaar, maar het staat vast dat dit niet de laatste keer is geweest dat we elkaar gezien hebben. Is een nieuw collectief geboren?

Bart Heesen

Bart is eigenaar van Karakter Prints. Heeft een passie voor het drukkersambacht en stelt zich als doel hier zoveel mogelijk over te leren en dit in oorspronkelijke vorm, met een hedendaagse twist, toe te passen in zijn werk. Denkt graag met je mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

@karakterprints