Letterpress kaartjes laat een uniek kaartje maken

Letterpress is mogelijk op velen soorten papier, kleuren, diktes, etc. Daarom zou ik willen vragen om even contact met me op te nemen om je wensen te bespreken. Ik zal dan een gerichte offerte voor je maken. Onderaan deze pagina vind je richtprijzen.

Klik hier om een offerte op te vragen

Letterpress kaartjes

Authentieke handmatig gedrukte kaartjes.

Boekdruk bestaat al sinds de 15e eeuw. De laatste jaren heeft boekdruk onder de naam 'letterpress' steeds meer bekendheid gekregen in Nederland. Letterpress combineert de technieken van vroeger met de wensen van nu. Anders dan met moderne printers bied letterpress je de mogelijkheden te drukken op bijzondere papiersoorten, kun je reliëf aanbrengen en geeft de typische vette inkt een bijzonder authentiek karakter. Je kaartje zal gegarandeerd opvallen!

Het maken van een letterpress kaart is een arbeidsintensief proces. Voor elke drukgang wordt een clichéplaat gemaat. Kleur voor kleur worden de kaartjes gedrukt, waarbij elke kaart één voor één handmatig aangelegd wordt. Na elke drukgang moet de pers opnieuw schoongemaakt worden, wordt er een nieuwe kleur inkt gemengd en wordt de pers opnieuw voorzien van inkt. Door het intensieve maakproces ben jij gegarandeerd van een print die met aandacht en passie gemaakt is.

Letterpress geboortekaartje Lola

Mogelijkheden

Kijk eens rond op deze site of Google ter inspiratie maar eens op de term letterpress en je zult zien dat er ontzettend veel toffe mogelijkheden zijn. Wellicht een kwestie van smaak, maar naar mijn mening komt letterpress het beste tot zijn recht bij een eenvoudig ontwerp met een of twee kleuren. De zijkanten laten meekleuren in een zogehete kleur op snede ziet er ook altijd leuk uit.

Omdat iedereen z'n eigen specifieke wensen heeft zal ik altijd eerst contact met je opnemen om wensen en mogelijkheden te bespreken. Samen kijken we hoe het ontwerp het beste tot zijn recht komt en welke wensen er zijn met betrekking tot afwerking en papiersoorten. Op basis van deze afspraken stuur ik vervolgens een offerte.

letterpress geboortekaartje

Letterpress Trouwkaart

Natuurlijk heeft niet iedereen ontwerpersbloed of kennissen die wat leuks kunnen maken. Karakter werkt samen met ontwerpers die iets voor je kunnen ontwerpen.Daarnaast vind je hier de steeds uitgebreidere collectie ontwerpen voor letterpress die we standaard aanbieden tegen scherpe prijzen.

 letterpress geboortekaartje

De persen

Momenteel beschik ik over 4 persen. Ooit begon het met een kleine Adana 8x5 handdegel. Op deze pers heb ik kennis gemaakt met het drukken en heb ik mijn eerste kaartjes gedrukt. Daarna kreeg ik de mogelijkheid om een Asbern Cilinderpers uit 1955 te kopen. Op deze loeizware pers kan ik posters drukken, met ouderwetse letters, linoleum en met drukplaten. Het meeste werk maak ik op mijn 100 jaar oude trapdegel. Deze pers bedien je (de naam zegt het al) met de voet. Door de pers al trappend draaiende te houden druk ik 1-voor-1 de kaartjes.

Natuurlijk moet het papier ook nog op maat gesneden worden. Hiervoor gebruik in een Karl Krause snijmachine uit 1914.

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn richtprijzen. Op basis van je wensen zal ik een specifieke offerte maken.

Letterpress kaartjes

Enkelzijdige bedrukking 1 kleur 200 euro

Twee kleuren 290 euro

Dubbelzijdig bedrukt in 1 kleur 290 euro

Kleur op snede 80 euro

 

Visitekaartjes

Enkelzijdige bedrukking 1 kleur 180 euro

Dubbelzijdige bedrukking 1 kleur 265 euro

Enkelzijdige bedrukking 2 kleuren 265 euro

Kleur op snede 80 euro

Prijzen zijn excl papier en eventuele ontwerpkosten. Papier varieert van 10 tot 90 cent per kaartje. Ik druk veel op enkele budgetvriendelijke papieren, maar exclusiever papier van bv gerecycled katoen is duurder.